sestdiena, 2011. gada 29. oktobris

AUZU (?) pārslu cepumi

šinī jaukajā žurnālā

daudz interesantu recepšu. Pēc kārtējās ilgstošās šūšanas radās vēlēšanās padarboties virtuvē. Domāts-darīts, gatavošu "Mīkstos auzu pārslu cepumus ar kokosriekstu skaidiņām".
Tiesa gan, nedaudz uzjautrina fakts, ka cilvēks ,meklējot veselīgu cepumu recepti, beigās tos cep ar margarīnu.. Nu bet labi, katram savas vājības:).
Man sanāca šādi.
Un viens no maniem trūkumiem ir nekad neizlasīt aprakstus līdz galam...:) Tā arī sākumā neievēroju , ka cepumi jāliek nelieli uz pannas, jo ļoti izplešas cepot.
Otrajai porcijai pieliku vairāk miltu, sanāca nedaudz cietāki, bet vienalga labi.
Kopsavilkums-garšīgi, bet ĻOTI trekni un saldi... ja vien neesat uz speciālas tauku diētas :) (starp citu, nesen uzzināju, ka viens no epilepsijas ārstēšanas veidiem ir speciāla diēta, kurā ir ļoti daudz tauku!)... Tātad iesaku likt mazāk sviesta (protams, necepiet ar margarīnu!) un arī cukuru varētu mazāk... Citādi ir vērts pamēģināt. Ak, jā, smieklīgi, bet man tie nemaz nesanāca auzu pārslu cepumi, jo izrādījās, ka mājās nav normālu auzu pārslu.. ko darīt? pievienoju miltiem quinoa un amaranta brokastu pārslas, un iznāca labs variants.  Starp citu, quinoa ir ļoti vērtīgs produkts , kas nāk no Dienvidamerikas un ir ļoti ieteicams veģetāriešiem.. abi produkti nopērkami ekoproduktu veikalos.
Iesaku pamēģināt šo vai kādu citu recepti no žurnāla.
Un, jā, pēc receptē dotā daudzuma sanāk apmēram 3x vairāk nekā redzams fotogrāfijā ( šodien dažus pacienāšu:):) )

Labu apetīti jums šinī nedēļas nogalē!

1 komentārs:

  1. Jā, man arī pie auzu pārslu cepumu receptēm nepatīk tā parastā izplūšana pa pannu, jo negribas jau likt tik daudz miltu, lai tie vairs nebūtu auzu pārslu cepumi... Vēl meklēju ideālo recepti! Paldies par šo!

    AtbildētDzēst