svētdiena, 2011. gada 6. novembris

Ziepju svētdiena.

Šodien  ar Aiju beidzot sākām īstenot ideju par ziepju gatavošanas priekiem kopā ar bērniem.
Tagad man ir dažādas pārdomas par šo tēmu , piemēram, kārtējo reizi jautāju pati sev, vai nevajadzētu apstāties pie vienas lietas un tajā kārtīgi iedziļināties, nemēģinot ik pa pāris mēnešiem apgūt ko jaunu... no otras puses, nepamēģināsi-  neuzzināsi, ko īsti  vēl gribi/negribi...
Tātad, lai nesarežģītu dzīvi, pērkam gatavo ziepju masu  did.lv... un mēģinām eksperimentēt  ar dažādām piedevām.
Process bildēs:



šīs izrādījās visērtākās formas (silikons, mīksts, viegli izņemt !).
 Arī parastajiem (mīkstajiem) plastmasas trauciņiem un pat tetrapaku apakšējai daļai nav ne vainas...


Saskatījusies krievu saitā Mastera rukodelija par ziepju vārīšanu, mēginu izmantot arī mikseri, kas beigās dod daudz gaisa burbulīšus... Nu nekas, pirmie kucēni:):), beigās putaino pusi ziepēm nogriežam un atlikušai daļai nav ne vainas...

Piedevas likām pēc sirds patikas- māls + zaļā eļļa,
kafija + citrona ēteriskā eļļa.
burkānu sula
medus
dažas skrabjziepītes ar kumelīšu ziediņiem; citronliānas odziņām .....piparmētru lapiņas, maltas linsēklas...
un vēl dažas citas variācijas.
Kad Aija ar bērniem devās mājās, ieradās Kristīne ar mazo Tālīti (10 mēn.), kurš , saprotams, bija neapmierināts, ka nevar piedalīties šais izdarībās  :):
Mona visu dienu skatījās uz mani ļoti sašutusi un, kad devos pavadīt Kristīni ar Tāli, noslēpās un ignorēja visu...



Secinājumi- ja var nopirkt gatavo masu , var spēlēties un eksperimentēt un gatavot Ziemassvētku dāvaniņas. Katrā ziņā iesaku ielūkoties minētā krievu saita ziepju vārīšanas lapās.

11 comments:

  1. Izskatās, ka jūs tur visam gadam ziepes savārījāt :D

    AtbildētDzēst
  2. nu feini jums izdevies ;)
    tā lieta aizrauj, teikšu godīgi. pēc kāda laika atkal gribēsies vēl un vēl eksperimentēt ;)

    AtbildētDzēst
  3. tiešām jauka nodarbe un tik interesantas formas ziepītēm no tik vienkāršām sadzīvē pieejamām lietām :)
    Tev nu nevajadzētu sevi šaustīt, ka "grābsties" pa dažādām nodarbēm, jo tām visām redz ka cauri vijas "reciklēšana", Tu vienkārši apgūsti aizvien jaunus plašumus dažādu lietu otrajām dzīvēm un pielietojumiem :))) Mans uzskats tomēr ir nepārtraukt mācīties un apgūt ko jaunu, Tu taču tik un tā ilgi neizturētu, pat ja mēģinātu sevi ierobežot (es noteikti ne :D)

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par labiem vārdiem! Jā, Inesīt, mēs jau ar Aiju arī runājam, ka Mežāži vispār nespēj apstāties pie vienas lietas, un ja vēl saslimst ar "reciklēšanu",....:):)

    AtbildētDzēst
  5. Paldies, Irēnīt, par šo ideju un par to, ka bijām uzaicināti! Bērni teica, ka gribēs vārīt vēl :)

    AtbildētDzēst
  6. Wow, šitāds jauks un raibs ziepju klājums! Vienkārši burvīgi!!!

    AtbildētDzēst
  7. ieteikums...cik saprotu tev tā ir pirmā reizīte kaut ko tādu darot :) bet ir lietas, kas jāievēro, lai izvairītos no gaisa burbuļiem....
    vnk paņem jebkādu smidzināmo pudeli...un ielej iekšā šņabīti...un ielieto masu apsmidzini ar alkaholu...smidzini kamēr visi burbuļi pazūd :)
    tad ziepes būs tik skaistas, ka varētu pat viekalā pārdot :) ar ļoti gludu virsējo kārtu :)

    AtbildētDzēst
  8. Jā, paldies par padomu, es tai krievu saitā arī redzēju, nākamreiz noteikti tā arī darīšu!

    AtbildētDzēst
  9. Irēna, cik skaistas ziepes! Jūs izmantojāt organisko masu vai kazas piena? Cik iepakojumus šim daudzumam? Vai trauks, kurā kausē masu, ir pēc tam izmantojams ēdienam, vai jābūt citam traukam?

    Es iedvesmojos, man bērnam patīk cietās ziepes... Un svētki nāk.

    No savas puses, gadiem vērojot kulināro Internetu, es teiktu, ka tomēr vairāk iedziļinās vienā lietā un izzina to līdz molekulām- vīrieši. Protams, tas nav likums, taču es sevi ar to mierinu, šaustoties starp neskaitāmām interesēm:)

    AtbildētDzēst
  10. Paldies, Anita! Mums bija gan kazas piena , gan organiskā masa. Uz 3 pieaugušajiem un 3 bērniem:):) bija 2 kg, bet jāsaka, ka vēl arī palika pāri masa..
    Katliņu lietoju parasto, jo ziepes jau labi var izmazgāt karstā ūdeni :):)

    AtbildētDzēst