sestdiena, 2011. gada 16. jūlijs

Grāmata ir piedzimusi!

Beidzot varu dalīties šai jaunumā, jo mana mazmeitiņa  Līva
(par kuru domājot, vispār dzima un attīstījās šī ideja) ir dāvanu saņēmusi- jau nedēļu pirms savas piektās dzimšanas dienas. Pārsteigums izdevies, jo arī Līvas mamma neko nezināja par šo vecmāmiņas radošo piedzīvojumu. Tas tiešām ir gan piedzīvojums, gan liela mācību stunda-izdot grāmatu, nenieka nezinot par šo procesu...Gribu uzsvērt, ka grāmata ir autoru KOLEKTĪVA darbs!  Uzzināju daudz ko jaunu - gan par sevi, gan savām kolēģēm, gan lietām, saistītām ar izdevniecību... Mūžu dzīvo, mūžu mācies.  ( Manai vecmāmiņai kā parasti bijusi taisnība.).. Vienu gan varu pateikt un ieteikt- nodarbojieties ar brīvprātīgo darbu!  Tas ienesīs jūsu dzīvē jaunus, interesantus cilvēkus... Grāmatas finansējums radās tieši tā- kādā pasākumā bērnu namā iepazinos ar Rūtu, kas strādā biedrībā "Humana people to people in Latvia", kura izdod arī metodiskos materiālus... tā tapa arī šī grāmata, kas nav vienkārši kārtējā pasaka (ar cimdu, zeķu zvēriem galvenajās lomās); tajā atradīsiet arī aprakstus, attēlus, kā  visus pasakas tēlus praktiski izveidot .  Tāpat kādā pasākumā Bērnu slimnīcā satikos ar nākamo mūsu grāmatas maketa autori dizaineri Vīvu (viņa ietērpa vārdos arī manu sižeta ideju). Lai dzīvo brīvprātīgo darbs! mani tas noteikti ir bagātinājis dažādos veidos...
Kā metodiskie materiāli šī grāmata būs pieejama bērnudārziem, sākumskolām, vēlāk  būs arī iespēja to lejuplādēt biedrības mājas lapā (tāpat kā viņu izdoto Āfrikas bērnu pasaku grāmatu).  Par citām iespējām vēl domājam.
Jebkurā gadījumā plānojam grāmatas dzimšanas dienas ballīti septembra vidū veikalā "Otrā Elpa", uz kuru jūs visas būsiet laipni ielūgtas. Sekojiet līdzi maniem jaunumiem:)
Kā jau Aija minēja, viņas Kristians šobrīd iegrimis  grāmatā un rosīgi darbojas, kas mani ĻOTI iepriecina. Patiešām ceru, ka grāmata būs iedvesmas avots daudzās ģimenēs-  tas katrā ziņā bija mūsu komandas galvenais mērķis.



14 comments:

  1. Man prieks par to, ka ir izdevies viens skaists projekts! Lai arī turpmāk izdodas idejas, kas darbojoties atnāk pie tevis!

    AtbildētDzēst
  2. Superīgi!Kāds prieks par šādu veikumu!Sirsnīgi apsveicu!
    Vai grāmatiņu jau iespejams kaut kur apskatīt un iegādāt arī klātienē!?

    AtbildētDzēst
  3. Brīnišķīga ideja, brīnišķīgs izpildījums, cik var spriest no šī ieskata! Šādi piemēri noteikti motivē arī citus brīvprātīgam darbam, ko arī es savu iespēju robežās atbalstu un veicu, un tas patiešām dod gandarījumu.

    AtbildētDzēst
  4. Apsveicu ar brīnišķīgās idejas taustāmo rezultātu! Man grāmatiņa liekas ļoti mīļa,un noteikti rosinās daudzus uz radošu darbošanos.

    AtbildētDzēst
  5. Paldies, meitenes!
    Inese, noteikti būs septembrī dzimšanas dienas ballītē aptaustāma un iegādājama... bet, ja nevar tikt uz to vai tik ilgi gaidīt:):), tad mums atliek tikai satikties...

    AtbildētDzēst
  6. ļoti iedvesmojoši :0 kolosāla grāmata. gribās ātraķ visu to grāmatu palasīt un izpētīt. :)))
    super, apsveicu ar paveikto darbu :)))

    AtbildētDzēst
  7. Dievinu grāmtas un dievinu tās vēl vairāk, ja tās iedvesmo nemanāmi, bet ja tās iedvesmo ar radošām formulām - tad nudien ceru to ieraudzīt veikala plauktā, lai tā nonāktu arī manā plauktā:) Un nudien! Grāmatās spēks!

    AtbildētDzēst
  8. grāmatiņa patiešām feina - es jau to apčamdīju un ātrumā arī izlasīju, jāsaka, ka dikti bija jāsavaldās, lai nekristu azartā sākt veidot pasaku varoņus un čuk-čukbāņus :))) Mans šībrīža attaisnojums - meitiņa vēl par mazu, lai piedalītos šajā procesā, dēlēns jau tā kā pa lielu (tik baidos, ja viņš šo grāmatu būtu redzējis, gan jau ka gribētu pagatavot kuģi vai vilcienu :D)
    Jebkurā gadījumā - APSVEICU ar šo nudien burvīgo darba rezultātu!

    AtbildētDzēst
  9. Irēna, no sirds apsveicu ar savas grāmatiņas piedzimšanu! Skatoties tās dažas bildītes, saprotu, kad tā ir tik interesanta!

    AtbildētDzēst
  10. Ļoti jauka, dzīvespriecīga grāmata!:))) Ceru, ka tā tiešām nonāks visās Latvijas sākumskolās un bērnu dārzos! :))) Un, ka šai grāmatiņai sekos vēl kādas! :))) vARU IEDOMĀTIES KĀ PRIECĀJAS MAZMEITIŅA! :))))))))))))))

    AtbildētDzēst
  11. Paldies, Inga! es ceru, ka gramata sasniegs visus, kas gribēs ar to darboties. Jā, mazmeita ar savu mammu bija ļoti pārsteigtas un priecīgas..

    AtbildētDzēst