trešdiena, 2013. gada 17. aprīlis

Dāvana dzimšanas dienā

Manai draudzenei Zentai tuvojas dzimšanas diena, un zinot, ka viņa nevēlas nekādas lielas dāvanas :), uztaisīju kaut ko praktisku un veselīgu :

Kurš gan nezina, ka visas šīs sēklas ir ļoti veselīgas, tāpēc es šādu  (vai nedaudz variētu ) maisījumu lieku klāt, kur vien iespējams (kefīrā, biezputrā, salātos, pat uz maizes).
Otra dāvanas daļa:
Jau krietni pasen lasīju "Ievā" šādu recepti:

       SĀLS AR SODU attīra organismu.
Nogurums, slikta dūša, miegainums signalizē, ka organismā ir izjaukts skābju un bāzu līdzsvars un izveidojusies ļoti skāba vide. Lai palīdzētu organismam atbrīvoties no toksīniem un sārņiem, ņem talkā sāli un sodu.Sajauc tos vienādās daļās, kā saistvielu izmantojot medu vai olīveļļu, un pēc dušas ar apļveida kustībām iemasē ādā. Sāls, piesaistot ūdeni no zemādas slāņa izvelk toksīnus, bet soda,kas ir sārms, iekļūst zemādā un neitralizē skābo vidi.Pēc tam rūpīgi noskalojies ar vēsu ūdeni un iemasē ādā krēmu.

Tā, dāvana gatava,  vēl jāsameklē piemērots maisiņš un novēlējums.. Darinot šo dāvanu, atcerējos, ko vienmēr saku pirms dzimšanas dienas-"ja ko dāvini, tad izlietojamu lietu, lai mājās nekas lieks nekrājas :)  Bet tāpat jau ar laiku sakrājas mantu vairāk kā saprašanas īpaši, ja gribi vadīt nodarbības... Lai jums mājās nekrājas nekas lieks!!


7 komentāri:

  1. Cik oriģinālas dāvanas, īpaši soda ar sāli patika! Maisiņu vajag no lina vai kokvilnas, lai pēc tam tēju varētu glabāt:)

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti jaukas un vērtīgas dāvanas! Par šādu ķermeņa skrubi lasu pirmo reizi. Būs jāpamēģina. Paldies par rakstu!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man prieks, ka kādam noder. Pati sev arī ik pa laikam uztaisu to skrubīti, nepierakstīju, ka var beigas arī piepilināt kādu ēterisko eļļu.

      Dzēst
  3. Man arī patīk šāda veida dāvanas (gan saņemt, gan pasniegt). Paldies par skrubja recepti, arī man nezināmo:)

    AtbildētDzēst