sestdiena, 2011. gada 10. decembris

Un vēl šis un tas jauns..

Šodien lasot Likki blogu, atcerējos, ka arī es pagājušajā gadā uztaisīju šādu papīra eglīti, tad nu jāmēģina arī šogad:
Pa kreisi- lielākā ir šī gada.
Savukārt r Resweater blogā atradu ideju šim rotājumam:
Ja pa vairākiem vakariem :) izdodas sagriezt filcēto džemperu atlikumus aplīšos, tad pārējais jau ir ļoti viegli. Resweater autore raksta, ka viņas 4gadīgais puika labprāt iesaistās šai darbā (viņa taisījusi no kvadrātiņiem)
Atradu makaronu éņģelīti", ko sen atpakaļ  taisījusi mana jaunākā meita:



Nācās gan nedaudz atjaunot- viena rociņa (lasi makaroniņš) un spārniņš bija nolūzuši.
Nesen veikalā Avokado nopirku vaniļas pāksti un , kā izstāstīja pārdevēja,  sagriezu to 4 daļās un ieliku vienā kg-ā cukura tumšā vietā (vienu nedēļu) slēgtā stikla burkā,   un tā  4-5 x no vietas- kamēr smaržo! Paciņās draudzenēm šogad ir lielākas vai mazākas burciņās ar šādu uzrakstu. Tiesa, smarža ir  vājāka kā veikalā pirktajam, jālieto nedaudz vairāk, toties bez naftas!!:):)
Jau vairākas dienas domāju, ka vajadzētu pamēģināt "iefilcēt" ziepju gabaliņu , tomēr doma, ka tas ir diezgan ķēpīgi un ilgi, mani atturēja... kamēr šodien nāca iedvesma- var taču to visu vienkāršot   - priekš kā tad apkārt mētājas filcēto džemperu atlikumi?? Un tā iešuvu ziepju gabaliņu baltas vilnas šalles atgriezumā. Puto labi, noteikti šāds variants labi noder vasarā pēc dārza darbiem vai vienkārši, kad riktīgi jānoberž rokas , vai varbūt kāju pēdas? :):)



Un ziepes- manis pašas "vārītās" :)

7 komentāri:

  1. Interesants makaronu enģelītis. ar ko līmējāt kopā rociņas un spārniņus (makaronus)? Ar karsto līmi?

    AtbildētDzēst
  2. Smukas idejas :) Man interesē tas vaniļas cukurs - visu laiku taisos uztaisīt, bet tā arī nav sanācis. Bet kā reiz šodien nopirku vaniļas pākstis. Pāksti negriež vaļā tā, lai izbirst arī mazie graudiņi? Uz 1kg tad sanāk apmēram 4 pākstis?

    AtbildētDzēst
  3. Jā, makaronus ar karsto līmi!
    Nē, uz 1 kg cukura 1 pāksts! to vienkāŗši sagriež 3-4 daļās un liek cukurā, pēc nedēļas atkārto ar nākamo kg cukura un tā 4-5 reizes1

    AtbildētDzēst
  4. Pākstis vēl var izgrebt, tad būs melnie punktiņi cukurā, vēl naturālāka sajūta...

    Mans bērns ieraudzīja to filca rotājumu un sapriecājās- baranka!:) Viņš šogad vecvecākiem tādus taisa, tikai filcu negriež tik akurāti, vnk sīkus gabaliņus- trīsstūrīšus, tādi spuraini rotājumi sanāk.

    AtbildētDzēst
  5. Anita, paldies par ieteikumu! forši, ka bērnam patīk tādas lietiņas :)

    AtbildētDzēst
  6. Irēnītes vaniļas cukuriņu esmu izmēģinājusi praksē, ļoti labs! Un smarža nemaz nav tik ļoti vājāka, kā pirktajā, un vēl apziņa, ka tīra manta! :)
    Irēna, esi bijusi ļoti darbīga! Paldies par kārtējām jaunajām idejām! :)

    AtbildētDzēst
  7. Paldies Tev arī par šodienas putnu būrīti!:):)

    AtbildētDzēst