otrdiena, 2011. gada 29. marts

Pavasara diēta

manai MONAi.  Jā, jā, zinu-pirms 4 gadiem pasūtīju sev melnbaltu, gudru, mīļu, skaistu un LIELU kaķi  ... tomēr negaidīju, ka tas lielums izpaudīsies liekos kilogramos.  Varētu jau neņemt galvā ciemiņu muļķīgos jautājumus-  "Vai viņa gaida bērniņus???"  "Nē, ziniet, viņa ir sterilizēta un ISTABAS kaķe!"   Domāju, ka kaķu īpašnieki mani sapratīs...Nu ko lai iesāk, ja kaķis vairs negrib spēlēties, lēkāt, trakot ,  un svars nāk klāt, neraugoties uz to, ka izēd tikai normu (nu, protams, ja neskaita kādu 1/4 banāna un kādu salātlapu...).
Un tā, neatliek nekas cits, ka mēģināt jaunu barību ar biedējošo nosaukumu LIGHT... kurš sevi cienošs kaķis tādu gribēs, labi, ka vēl neprot lasīt  (vismaz angliski:))





''...un tas bija viss..?Un kāpēc tik mazā maisiņā? Galvu nevar iebāzt un tā kārtīgi uzēst.."  
Šķiet, ka akceptēta.. vēl jāgaida, ko teiks mans naudas maks...
man jau gan liekas, ka istabas kaķis, kas neiet ārā ,nekādi tos liekos kg nenodzīs..Vai kādam ir pozitīva pieredze šai jautājumā?:))

10 comments:

  1. mums bija līdzīga problēma. konsultējos ar vetārstu un tad tas ieteica - tikai un vienīgi barības devu samazināšana, ar bija kaut kāda mazkaloriju barība jāēd, turklāt tieši istabas un sterilizētam kaķim paredzēta + neko lieku, nekādi našķi un vēl centāmies kaķi piespiest vairāk izkustēties pa istabu. kaķim svars tiešām ne tikai vairs nepieauga, bet arī nokritās :) bet nu tā vaktēšana, lai neko nenočiepj un ne grama lieku neapēd tiešām prasa gan zināmu nopūlēšanos.. tāpat arī, kad super žēlām acīm skatās virsū.. bet nu novēlu, lai Monai izdodas! :)

    AtbildētDzēst
  2. ai, paldies, man gan liekas, ka tas banāns viņai tiešām ir nepieciešams, jo es kaut kā neticu, ka tā sausā barība satur visas vajadzīgās vielas, laikam jāsamazina tieši sausā barība..

    AtbildētDzēst
  3. tā kā man ir divi minči, tad mūsmājās jebkura diēta cietusi neveiksmi, jo nav iespējams izbarot tos katru atsevišķi - bet liekā svara problēma ir tikai vienam (nu otram, protams, pieklājības pēc arī tauku kulīte pavēderē :D, bet pats slaids)
    Visas šitās Light barības i nemēģina, manējie laikam tomēr prot lasīt :)
    Esmu mēģinājusi spīdzināt, ka ieberot bļodiņā, neko citu nedodu, kamēr nebūs izēduši, bet nu bezcerīgi - viņi var izturēt divas dienas (jo tauku rezervītes ir abiem), bet es trešo vairs nevaru... Tad nu beru ārā, "neēdamo" paiku sapakoju vešanai uz laukiem - tur minku banda par tādām veltēm roku nograuzīs, bet savējiem atkal meklēju ko gardāku...
    Īstenībā viņi neēd daudz, bet izskatās, ka tās kaķu barības ir īsts Macdonalda variants, no kā uzbriest, neatkarīgi no devām. Manējie neko citu neēd, kā tikai kaķu barības, i to tikai īpašu izlasi un regulāri jāmaina barība... Tāpēc visi vetārstu ieteikumi barot tos ar dārzeņiem ir tukša skaņa :(

    AtbildētDzēst
  4. Mūsu kaķis ir slaidais (kaut ir visi faktori būt apaļīgam), tāpēc es te tik ar pārdomām. Velkot paralēles ar cilvēku - ja nesanāk mazināt barības apjomus, varbūt tomēr kaut kā iemānīt 'sportiskas' aktivitātes. Mūsu kaķim, piemēram, visādi striķīši nav diez ko modē, bet jozenē pa galvu, pa kaklu ar bumbiņām un pelītēm, kurām iekšā grabulītis. Īpaši labi iztrakojas ar visādām kastēm un maisiem. Ā, un pelītes patīk pūkainas vai rupja linu diega... uz Jaungadu kaķim tiek 2-4 jaunas spēlītes, un katru gadu atklāju ko jaunu par viņa interesēm spēlīšu jomā :D
    Lai izdodas!

    AtbildētDzēst
  5. jā, meitenes, man jau ar liekas, ka galvenais ir kustībās- kad meitas kaķe dzīvoja dzīvoklī, bija apaļa, tikai gulēja pa dienu, kad viņi pārvācās uz māju, kaķis sāka staigāt pa tuvējo apkārtni, bēgt no kaimiņu suņiem:)), tā liekais svars arī samazinājās...

    AtbildētDzēst
  6. Hmm...tas laikam atkarīgs no kaķa rakstura un vēlmes iesaistīties aktivitātēs :) Vispār šī lieta ar sterilizētajām kaķenēm ir jocīga. Mana Vendija arī ir sterilizēta, turklāt pirmos dzīves gadus nodzīvojusi Pļavniekos dzīvoklī - tātad vispār nekādu aktivitāšu. Bet viņa man ir ļoti sportiskas formas :)) Tik vien kā tas milzu pinku kažoks :)) Ja to lielo spalvu nodzītu, tāds žurķis vien paliktu :))

    Manai mammai ar kaķeni bija tieši šāda pat problēma, kā Jūsu Monai. Kaķenīte (arī sterilizēta) tikai gulēja un ēda. Bet problēma bija tā, ka viņa ēda TIKAI sauso barību, neko citu, un tas esot slikti (Inese pareizi raksta par to McDonalda efektu). Turklāt, mamma jau it kā pat dozēja - cik drīkst dienā apēst, bet kaķim svars tāpat auga.
    Irēna, un kā Monai ar dzeršanu? Pavērojiet, kā viņa dzer ūdeni - vai daudz vai maz. Mūsu mammas Mini-Mini, pieņemoties svarā, sāka ļoti daudz dzert un tā, diemžēl, ir pirmā pazīme, ka kaķim ir diabēts. Tā arī bija. Kaķim tika konstatēts diabēts un tad tik sākās...speciālās barības viņa vienkārši atteicās ēst, bet svarā tāpat nekritās. Nu jā...turklāt, tā "diabēta barības" paka maksāja 8 Ls, un kaķene tāpat neēda. Visa paka, tāpat kā Ineses gadījumā, tika aizvesta uz laukiem bomzīš-kaķiem.

    AtbildētDzēst
  7. vajag otru kaķi :D
    man bija divi. diemžēl smuko lielo runci pāris mēnešu atpakaļ apglabajām. bet pirms tam abi viens otru ik pa laikam dzenāja, neļāva ieslinkoties un spēlējās savā satarpā. Bet man Sibilla ir tāda pati kā Elīna raksta par savu, slaida jau pēc dabas. Pilnīgi liekas ka jaunkundze pati ietur diētu, lai tik kādu lieku riepu nedabūtu :D

    AtbildētDzēst
  8. Jā, meitenes , paldies par visiem padomiem. Man šķiet, ka dzer kaķe normāli, vienkārši par maz "vingro"... Jā, par otru kaķi es arī esmu domājusi, bet te ir daži nopietni bet...

    AtbildētDzēst
  9. Awww I like your kitty-thanks for joining me over at my blog:) and your sweet comment about my fur baby:)

    AtbildētDzēst
  10. zaudet svaru bez dietas

    http://bez-dietam.blogspot.com/p/blog-page_65.html

    AtbildētDzēst