ceturtdiena, 2011. gada 31. marts

Maza kompānija,

kas šorīt devās ceļā uz Japānu.  Lasot amerikāņu blogos par to, kā viņas gatavo sūtījumus Japānas bērniem , kārtējo reizi nodomāju - "ar ko mēs sliktākas?"  Tiesa, viņas tur gatavo speciālus T-krekliņus un dūrainīšus, bet  bērnam kāds lieks prieka mirklis arīdzan noderēs...
Ja kāda no jums arī saņemsies ko aizsūtīt, tad adreses ir TE. Un pasta izdevumi NAV lieli!

trešdiena, 2011. gada 30. marts

Minipončo. Un džemperus par šallēm!!

kaut kur youtube dziļumos bija video, kā no liela džempera ātri "uzcakot" pončo. Nu nav jau tā, ka ļoti būtu nepieciešams, bet gribas izmēģināt un visādi neizprotami džemperi arī pa māju mētājas..



.Domāts tikai pa māju - vakarā gultā lasot, vai no rīta pie datora uzmest uz pleciem, tāpēc par dažam sīkām neprecizitātēm pārāk nesatraucos...
Vienu laiku ļoti gribējās visus iespējamos džemperus pārvērst šallēs


Piedod, Aija, dažas fotogrāfijas tomēŗ galīgi ne pēc kā .....tādas ātrās fotosesijas nav pārāk kvalitatīvas:)



otrdiena, 2011. gada 29. marts

Pavasara diēta

manai MONAi.  Jā, jā, zinu-pirms 4 gadiem pasūtīju sev melnbaltu, gudru, mīļu, skaistu un LIELU kaķi  ... tomēr negaidīju, ka tas lielums izpaudīsies liekos kilogramos.  Varētu jau neņemt galvā ciemiņu muļķīgos jautājumus-  "Vai viņa gaida bērniņus???"  "Nē, ziniet, viņa ir sterilizēta un ISTABAS kaķe!"   Domāju, ka kaķu īpašnieki mani sapratīs...Nu ko lai iesāk, ja kaķis vairs negrib spēlēties, lēkāt, trakot ,  un svars nāk klāt, neraugoties uz to, ka izēd tikai normu (nu, protams, ja neskaita kādu 1/4 banāna un kādu salātlapu...).
Un tā, neatliek nekas cits, ka mēģināt jaunu barību ar biedējošo nosaukumu LIGHT... kurš sevi cienošs kaķis tādu gribēs, labi, ka vēl neprot lasīt  (vismaz angliski:))





''...un tas bija viss..?Un kāpēc tik mazā maisiņā? Galvu nevar iebāzt un tā kārtīgi uzēst.."  
Šķiet, ka akceptēta.. vēl jāgaida, ko teiks mans naudas maks...
man jau gan liekas, ka istabas kaķis, kas neiet ārā ,nekādi tos liekos kg nenodzīs..Vai kādam ir pozitīva pieredze šai jautājumā?:))

trešdiena, 2011. gada 23. marts

Tests

Sekojot Ineses ieteikumam, arī izpildīju testu un lūk, rezultāts: (tātad mums ar Inesi kopīga ne tikai kaķu mīlestība:)))
И вот он готов - твой портрет... Смотри...
Томление, ожидание чуда, начитанность и интеллигентность... Вот что я в тебе отметила с первого момента нашей встречи... Ты живешь мечтам, надеждами, ожиданием... А, впрочем, мечтать полезно, ведь мечты исполняются - рано или поздно, хотим мы этого или нет... Удачи тебе, и вот мой тебе подарок(: image
Пройти тест

Sestdienas otrā elpa un kleitiņa no pārpalikumiem.



Pagājušajā sestdienā veikalā "Otrā elpa" bija nodarbība par nevajadzīgo papīru izmantošanu... te ir daži darbiņi, ko paveica bērni:











Šujot Līvai princeses kleitu, pāri palika auduma atgriezumi, no kuriem tapa vasaras kleitiņa (jādomā, ka viņiem vasara , kā parasti, pienāks ātrāk kā šeit..):

piektdiena, 2011. gada 18. marts

Pavasara tīrīšana

"Lūdzu,  aizmirsti par blogošanu un sakārto beidzot māju!"    Tā arī darīšu, bet jūsu jaunumiem tomēr sekosim:))

trešdiena, 2011. gada 16. marts

Dāvana dzimšanas dienā

labai draudzenei. Saka jau, ka asus priekšmetus nedrīkst dāvināt- nāksies  "pārdot" par 1 santīmu:))
l

otrdiena, 2011. gada 15. marts

Kvalitatīva Latvijā ražota kosmētika

-tie ir Baldones dūņu produkti.. pazīstu šo produkciju jau sen, esmu daudz lietojusi un arī šobrīd  to daru. Kompānija uzlabojusi gan produktu sastāvu, gan dizainu, tas ir produkts, ko nav kauns vest uz ārzemēm un dāvināt gan sev gan citiem... ja kādai ir interese, rakstiet man . Ir iespēja pirkt lētāk, arī neiesaistoties .

sīkāk par kompāniju un produktiem  te

Atbalstīsim savus ražotājus, pērkot kvalitatīvu produktu!

pirmdiena, 2011. gada 14. marts

Jauks pārsteigums

atnāca šodien no ELĪNAS. MĪĻŠ paldies, Elīna!!!
Tātad nododu tālāk šo balvu :
                           ANITAI
                           AIJAI
                           HELAI
                           ŽĒ
                           INESEI

Ja vēlaties sūtīt šo dāvaniņu tālāk, noteikumi ŠEIT:   Jauku darbošanos!

sestdiena, 2011. gada 12. marts

SUNĪTIS- ceļotājs

šorīt devās ceļā uz Amsterdamu. Iemeta somiņā mazu šokolādīti un teica, ka šeit viss esot apnicis, ziema neiet prom ,un viņš pārceļas dzīvot pie kādas holandiešu meitenes (11 g). Ceru, ka viņai patiks.

piektdiena, 2011. gada 11. marts

Puiku bikses un "apvidus auto"


Pirms dažām dienām, laimīgā neziņā par jauno alergēnu savā dzīvē, divu dienu laikā sašuvu 3 mazuļu bikses. Un tā, es neplānoti esmu pievienojusies vispārējam "Celebrate the boy!" Aija http://aijaslietas.blogspot.com/2011/03/darbiga-diena.html, vai Tev ir kāds ieraksts ar šādu virsrakstu?? Izrādās, ka mazdēlam Nilam vajadzīgas plānākas bikses bērnudārza gaitām. Uzšuvu kārtīgi pēc piegrieztnes un sāku domāt, vai  derēs un nolēmu doties pie kaimiņu Gustava uzlaikot (3 nedēļas vecāks puisītis).Gustavs labprāt uzlaikoja, bet kļuva bēdīgs, ka jāvelk nost. Apsolīju viņam arī vienu pāri melnu džinsenīšu... rezultātā vienā dienā uzšuvu gan Gustavam, gan Nilam vēl vienas lielākas.. Tā kā bikses ceļos uz Franciju, nolēmu uz kabatas uzšūt mazu Latviju. :))Kas tas par vīrieti bez personīgās mašīnas?? Tapa arī tā, riteņi sanāca tikai ar 3. piegājienu, kamēr taisīju pēc dažādiem paraugiem, nekas īsti nepadevās, beidzot atradu risinājumu- un šķiet, ka sanācis īsts "apvidus auto"
Sākās jau viss kā parasti- Mona pārbaudīja, vai esmu nopirkusi īsto piegrieztni- esot laba...Gustavam tika  bikses ar stilīgam kabatām mugurpusē un Lieldienu zaķīti priekšpusē. Paldies Gustavam un Ingai par fotografēšanos un laikošanu!

Laba ideja

atkal jauna vērtīga ideja- Meistares veikaliņš, lai mēs varētu mainīties, pārdot un pirkt..http://meistaresveikals.blogspot.com/

Ciemiņš manā viesistabā

- un tā ir atkal  KRISTĪNE! Jā, manā dzīvē ir daži vārdi, kas nāk un nāk klāt manā adrešu blociņā.
Ieva, Kristīne (tas ir arī manas meitas), Inese, Inta...  Reizēm šķiet, ka Inese ir tikpat populārs vārds kā Jānis (nu gandrīz..):)
Ar Kristīni iepazināmies mākslas skolā "Trīs krāsas ", kad pie KristĪnes:) Lasmanes mācījāmies šūt cimdu, zeķu zvērus..  Kristīne ir gaišs, sirsnīgs, atsaucīgs cilvēks.. Mākslas skolotāja bērnu mākslas skolā un Montesori bērnu dārzā, bet šobrīd dzīvo mājās, audzinot jaunāko dēliņu, un ,protams, turpina kaut jaunu  radīt un veidot .Strādā dažādās tehnikās. Te ir Kristīnes atbildes uz maniem jautājumiem:

1. Vai atceries pirmo lelli,rotaļlietu, ko darināji?
    Jā, tas bija kopdarbs ar māsu,sunītis no flaneļa auduma,tāds mazs ,šķībs ar rozā pogu deguna vietā,bet mīļš. Rotaļājoties sunītis bija lelles Ilzes vīrs....bet lellei Dacei par vīru tika lācis....Šo dārgumu mantojumā saņēma māsas meita Lēna.....un nu sunītis dzīvo Zviedrijā - Fargelandē.
2. Kādi darbi dod vislielāko gandarījumu?
   Man patīk strādāt ar materiālu.....tas var būt visdažādākais.....māls,papīrs,audums .....pārējais jau atkarīgs no dvēseles noskaņojuma.....kādu reiz gribas izplosīties lielformāta darbos,kādu reiz čibināt kaut ko neiedomājami smalku.
3. Kas Tevi iedvesmo?
    Mani iedvesmo pārsteigumi...piemēram negaidīti saulaina diena, pavedinošs vējš ,skrienošs suns, kāda cilvēka smaids, krāsa un faktūra uz kādas nodrupušas mājas sienas......vai piparkūku smarža uz ielas...
4. Īpašības, ko visaugstāk vērtē citos.
     Man patīk godīgi , gaiši un gudri cilvēki.Cilvēki,kuri deg par savu lietu un ideju!
5. Vai ir grūti strādāt ar bērniem?
     Tas nav vienkārši, bet darbs ar bērniem ļoti uzlādē un iedvesmo......bērni skaisti un tīri domā!
6. Ko vēl gribētu apgūt mākslas jomā?
     Mans mīļākais pēdējā laika medību lauks ir Tekstilmāksla, es ļoti vēlētos studēt tekstildizainu.....nu skatīsies......varbūt ,ka sapņi arī piepildās!
7. Ārpus darbošanās mākslā , kas sagādā vislielāko prieku un gandarījumu?
    Man ļoti patīk neskarta daba...pļava, mežs, jūra...patīk tā bagātība un gudrība, ko daba dod.....ja es nebūtu saistīta ar mākslu.....būtu zāļu un pirts sieva.
Mani suģestē dabas spēks,saule, lietus, nepieradināms vējš, kad raganas uz slotām lido.....

Vienmēr esmu apbrīnojusi Kristīnes spēju radīt sev neatkārtojamu, savdabīgu un interesanti skaistu apģērbu .. Kristīne, lai piepildās visi Tavi sapņi un , lai ģimenē visi dzīvespriecīgi un veseli!!