pamatā recepte no interneta dzīlēm, šķiet, no Cāļa, bet ,kā parasti, kaut ko izmainu:
150 g sviesta (varētu arī mazāk) izkausē, pievieno cukuru (nepilnu glāzi), 3 olas, labi sakuļ, piespiež puscitrona sulu, pielej glāzi kefīra (pārmaiņus pieberot 2 glāzes miltu), labi samaisa, pieliek naža galu sodas (man 1 tējkarote cep. pulvera), rozīnes. Manā gadījumā rozīņu vietā ir sīki sagrieztas žāv. plūmes, 2 āboli ( sīki sagriezti) ,magoņu sēkliņas. Visu pārkaisīju ar kokosriekstu skaidiņām. Neliku formā, bet uz lielās pannas, cep pie 180 gr. Kad nedaudz atdziest, sagriež gabaliņos. Milti man bija šāds maisījums- skrotētie rudzu milti , topinambūru milti un bezglutēna milti nedaudz.
Sanāca garšīgi,arī Mona akceptēja.
Tad jau mēs nedaudz līdzīgas lietas šodien esam cepušas! :) Paldies par recepti.
AtbildētDzēstMežāžu kopīgie projekti:):)
AtbildētDzēst